✓ Plaćanje na rate bez kartice

✓ Apple Authorized Reseller

✓ Besplatni info telefon: 0800 50 511

Pametni telefon

IQ Mobile otkriva: Kako odabrati telefon s najboljim odnosom cijene i kvalitete

Odabir idealnog telefona može biti prava avantura. S toliko modela, brandova i funkcija na tržištu, možda se osjećate preplavljeno. Ali, ne brinite! IQ Mobile je ovdje da vam pomogne donijeti najbolju odluku.

U ovom članku donosimo vam stručne savjete za odabir vašeg idealnog telefona uz ekskluzivne pogodnosti IQ Mobile.

1. Budžet

Bilo da želite vrhunski model poput iPhonea ili tražite povoljnije opcije, naš asortiman nudi široki spektar cijena, uključujući povoljne modele poput Xiaomi, Honor i Samsung uređaja. S IQ Mobileom, odabir idealnog pametnog telefona postaje lakši, omogućavajući vam da uživate u najnovijoj tehnologiji prilagođenoj vašem budžetu.

U IQ Mobileu, nudimo vam više od samo širokog izbora. Naši telefoni dolaze s dodatnom vrijednošću – besplatnom zaštitom uređaja vrijednom 40 KM, osiguravajući vam mir i sigurnost bez dodatnih troškova. Kupovina kod nas znači dobivanje autentičnog proizvoda s pravim fiskalnim računom, što je rijetkost u našem okruženju. Ovo nije samo kupovina; to je investicija u sigurnost i autentičnost​​.

Nakon što odredite koliko ste spremni potrošiti, slijedeći korak je sastavljanje liste funkcija koje vam je potrebno da telefon ima. To može uključivati veličinu ekrana, trajanje baterije, kvalitetu kamere, memoriju, mogućnost korištenja dvije SIM kartice, 5G dostupnost i druge.

2. Operativni sistem

Izaberite između Androida i iOS-a na temelju vaših preferencija za mogućnostima prilagodbe (Android) ili uniformnom, sigurnom iskustvu (iOS). Također, razmislite o ekosustavu u kojem ste već investirali, poput Googleovih aplikacija za Android ili Appleovih usluga za iOS.

Veličina telefona je još jedan važan faktor. Odlučite se između većih telefona s većim ekranima i baterijama ili kompaktnijih modela za lakše rukovanje. Mogućnosti za manje telefone su ograničene kod iOS-a, dok Android nudi širi raspon veličina.

3. Ekran

Kada je riječ o ekranu, prioritet bi trebao biti kvaliteta. OLED/AMOLED za bolji kontrast, Full HD ili viša rezolucija, te visoke frekvencije osvježavanja (120 Hz) za fluidniji prikaz pokreta.

4. Procesor

Provjerite procesor (Snapdragon za Android, A-serija za iPhone) i trajanje baterije. Noviji procesori nude bolju dugotrajnost i energetsku učinkovitost. Veći kapacitet baterije (mAh) znači duže trajanje, a također razmotrite brzine punjenja i mogućnosti bežičnog punjenja.

5. Kamera

U pogledu kamere, ne oslanjajte se samo na megapiksele: razmotrite obradu slika, AI funkcije, noćni način rada, video rezoluciju i kvalitetu prednje kamere. Ocjenu bazirajte na primjerima slika i funkcijama koje odgovaraju vašoj upotrebi.

6. Kvaliteta

Također, procijenite kvalitetu izrade telefona, uključujući konstrukciju od stakla i vodootpornost. Provjerite podršku za 4G/5G u vašem području i da li telefon podržava relevantne tehnologije.

7. Ostale bitne značajke

Ostale važne stvari na koje trebate obratiti pažnju su: memorija (potražite barem 32 GB interne memorije, s mogućnostima proširenja na Android uređajima), preinstalirane aplikacije (posebno na Android telefonima) i druge tehničke specifikacije poput RAM-a, ROM-a, multimedije, USB mogućnosti (posebno za gamere).

Uz sve ove smjernice, IQ Mobile nudi dodatne pogodnosti koje nas izdvajaju od konkurencije.

Kupovina na rate u IQ Mobileu predstavlja idealan način za stjecanje novog uređaja bez nepotrebnih muka i obaveza. Prvo i osnovno, IQ Mobile nudi besplatnu Mobile Outfitters zaštitnu foliju za svaki novi uređaj, čime se osigurava dugoročna sigurnost i zaštita za vaš telefon. Ova zaštita, koja je otporna čak i na ekstremne uvjete, poput pada niz stepenice, pruža mir i sigurnost koji su rijetko dostupni kod konkurencije​​.

Svaki telefon kupljen u IQ Mobile dolazi s autentičnim fiskalnim računom, garantirajući legalnost i originalnost proizvoda. Ovo je osobito važno u okruženju gdje su česte nelegalne i neautentične ponude, stoga IQ Mobile osigurava 100% originalnost i legalnost svakog uređaja​​.

Dodatno, IQ Mobile ponosno stoji iza svakog proizvoda s dvogodišnjom garancijom, što je znak naše predanosti kvaliteti i pouzdanosti. Uz to, kupci imaju direktan pristup podršci proizvođača, osiguravajući brzu i efikasnu uslugu u slučaju bilo kakvih problema​​.

Osim toga, IQ Mobile nudi uređaje prilagođene EU standardima, što znači da su naši telefoni dizajnirani za optimalnu kompatibilnost s mrežama i standardima unutar Europske unije, što nije slučaj s uređajima namijenjenim tržištima izvan EU. To osigurava da korisnici imaju pouzdan signal i uslugu bilo gdje unutar EU​​.

Sve ove prednosti čine IQ Mobile idealnim izborom za kupovinu na rate. Kupci mogu uživati u visokokvalitetnim uređajima s dodatnim sigurnosnim mjerama, legalnošću i originalnošću, te izvrsnom korisničkom podrškom i garancijom, sve uz fleksibilne opcije plaćanja koje olakšavaju stjecanje željenog uređaja bez velikog financijskog pritiska. Uz IQ Mobile, kupovina na rate postaje iskustvo bez stresa, uz maksimalnu korist i zadovoljstvo za kupce.

Opremite se stručnim savjetima i ekskluzivnim pogodnostima IQ Mobilea i odaberite svoj idealni telefon danas!

Hvala vam što ste dio naše zajednice!

 

Express dostava

Bez čekanja i truda, direktno na vaša vrata

Eksperti u elektronici

Team stručnjaka koji su zaduženi za vaše iskustvo u svakom koraku

image/svg+xml
Kvalitetni proizvodi

Samo novi i originalni uređaji za EU tržište (bez indijskih uređaja)

image/svg+xml
100% Sigurnost

Službena međunarodna garancija uz preporučene cijene proizvođača

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.

Korisni linkovi

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9
+387 39 709 999

Mostar

Stjepana Radića bb
+ 387 36 311 555

Banja Luka

Veselina Masleše 11
+387 51 492 299

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a
+387 33 489 850

Ilidža

Butmirska Cesta 14
+ 387 33 624 424

Brčko

Klosterska 4
+ 387 49 490 199

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb
+387 36 311 553

Sarajevo SCC

Vrbanja 1
+387 33 520 268

Zenica

Džananović TC
+ 387 32 590 019

Gračanica

Tržni centar Etna
+ 387 35 704 667

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5
+ 387 55 490 043

Tuzla

Omega centar
+ 387 35 280 580

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb

Mostar

Stjepana Radića bb

Banja Luka

Veselina Masleše 11

Sarajevo SCC

Vrbanja 1

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a

Zenica

Džananović TC

Ilidža

Butmirska Cesta 14

Gračanica

Tržni centar Etna

Brčko

Klosterska 4

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5

Tuzla

Omega centar

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.