17.1.2019. 0 Komentara

Kako napraviti nevjerojatne fotografije sa vašim pametnim telefonom?

Vidjeli ste neke fotografije na internetu. Izgledaju zapanjujuće i dobivaju najviše lajkova i shareanja. Gotovo sve slike koje ljudi postavljaju na internet napravljene su jednostavnim pametnim telefonom.

Postoje mnogi pametni telefoni s velikim fotoaparatima i ako znate nekoliko trikova, i vi možete snimati fotografije koje će vaše prijatelje učiniti pomalo ljubomornima …

 

Pravilo trećina

To je nešto što svi profesionalni fotografi znaju. Kada fotografirate pogledajte na zaslon telefona. Zamislite da postoje 2 horizontalne crte i 2 okomite crte koje stvaraju 9 kvadrata, svi iste veličine. Razmislite o ovom simbolu # (postoji i opcija da vidite ovu rešetku kada fotografirate).

Pokušajte postaviti stavke od interesa (poput lica mačke) na crte. To će učiniti vašu fotografiju prirodnijom i zanimljivijom.

 

Razmislite o svjetlu

Kamere poput ljudskog oka hvataju refleksiju svjetla na površinama. Dakle, što je više svjetla, to će bolje biti vaše slike. Ako fotografirate na dnevnom svjetlu, pokušajte staviti sunce iza sebe kad fotografirate. (Budite oprezni da vaša sjena ne uđe u fotografiju!)

Ako fotografirate tijekom noći, potražite izvore svjetla i pokušajte ne koristiti bljeskalicu (osim ako ne morate). Telefoni s dobrim fotoaparatima, kao što su modeli Leagoo M9 Pro i Xiaomi, snimaju izvrsne fotografije čak i u uvjetima slabog osvjetljenja.

 

Smanjite šum na kameri

Da bi ste snimili fotografije sa manje šuma, to su male točkice na slici koje uzrokuju da slika izgleda puno gore i nekvalitetnije, ohladite kameru vašeg telefona. Za najbolji efekt stavite pametni telefon na hladnu površinu i ostaviti ga tako nekoliko minuta dok se senzor ne ohladi, pa će vaše fotografije biti puno čistije i profesionalnije.

 

Ne pomičite se

Samo lagani potres može rezultirati fotografijom koja izgleda kao da ju je snimila pijana osoba 😂
Uvijek možete nabaviti stativ kako bi vaš telefon bio stabilan, ali za besplatno rješenje koristite sve što je dostupno. Upotrijebite stol, knjige ili drugu ruku za snimanje boljih fotografija. Stabilni snimci su još važniji u uvjetima slabog osvjetljenja jer je vrijeme ekspozicije (koliko leća ostaje otvorena) duže.

 

Koristite aplikaciju Snapseed

Ova besplatna aplikacija je kao da imate mini studio u džepu, a i napravio ju je Google!
Jednom kada napravite dobru fotografiju možete je učiniti zapanjujućom sa Snapseedom.
Napravite boje življima, povećajte svjetlinu ili upotrijebite jedan od njihovih filtera (oni su izvrsni). Prije nekoliko godina ove su značajke bile dostupne samo na skupom softveru za uređivanje fotografija za računala. Sada ih besplatno dobivate na pametnom telefonu. Zato znamo da danas svatko može biti odličan fotograf.

 

Odaberite pravi telefon

Nisu sve kamere pametnih telefona kreirane jednako. Trebate pametni telefon sa dosta megapikselia i dobar objektiv. Vjerojatno ste već znali znali da trebate kameru sa dosta megapiksela, ali gotovo nitko Vam neće reći o važnosti objektiva.

 

Komentari

Morate biti prijavljeni da biste komentirali.