✓ Plaćanje na rate bez kartice

✓ Apple Authorized Reseller

✓ Besplatni info telefon: 0800 50 511

Kako prepoznati da li ste kupili Xiaomi namijenjen za Indijsko tržište?

Telefon je jedan od najvažnijih alata današnjice. Skoro svaka osoba posjeduje jedan ili više telefona i provodi dosta vremena koristeći ga. Ali nije uvijek jednostavno odbrati pravi telefon.

Kada bi odabir bio jednostavan, ne bismo imali ljude koji su razočarani pogrešnim odlukama ili prevareni lažnim obećanjima od prodavača.

U poslijednje vrijeme dobivamo dosta Xiaomi telefona na servis koji su namijenjeni indijskom tržištu. Kupci se žale na kvalitet proizvoda, loš signal, prekidanje poziva itd. To se događa jer imaju telefon za indijsko tržište. Ovi telefoni su jeftiniji od originalnih telefona koji su namijenjeni za EU tržište jer su standardi kvalitete elektroničkih uređaju u EU dosta rigorozniji. Proizvođači moraju uložiti više novca u elektronički proizvod ako ga žele prodavati na europskom tržištu. Naprimjer, dobivanje CE certifikata je dosta trajan i mukotrpan proces za svakog proizvođača i trebaju se stvarno potruditi kako bi zadovoljili sve standarde koje im nalažu europske regulatorne agencije.

Xiaomi za indijsko tržište.

No, to nije slučaj sa Indijskim telefonima, takvi telefoni su namijenjeni za indijsko tržište gdje se traže puno manji zahtjevi što se tiče sigurnosti telefona kao što su nivo zračenja uređaja, zapaljivost baterije i punjača i mnogi drugi standardi kvalitete. Osim toga, ovi uređaji su napravljeni da podržavaju frekvencije GSM mreže u Indiji, a ne Europi. Tako će vam se često događati da nemate mrežu kad svi drugi oko vas imaju pun signal ili će Vam se pozivi prekidati, internet će biti spor itd.

Indijski uređaji ne moraju imati CE certifikat kako bi se mogli prodavati na indijskom tržištu pa je proces stavljanja uređaja na indijsko tržište puno brži i jednostavniji. Trenutno imamo situaciju gdje je Xiaomi Redmi 10a na indijskom tržištu dostupan već mjesec dana, a još nema naznak da ćemo ga dobiti na naše tržište jer certifikacija uređaja traje dosta dugo, kako bi potrošači bili što bolje zaštićeni.

Sad kad ste svjesni nedostataka najvažnije pitanje je kako prepoznati uređaj za indijsko tržište?

Često na samoj kutiji uređaj stoji Indija, ili uređaj prilikom prvog paljenja ili vraćanja na tvorničke postavke telefon nudi indijski jezik. No, najjednostavniji način je provjera punjača. Ukoliko vaš uređaj ima bilo kakav nastavak i punjač se ne može koristiti bez njega na vašoj kućnoj utičnici, to je znak da vam je podvaljen uređaj za indijsko ili neko drugo istočno tržište.

Mi 33W SonicCharge 2.0 Charger]Product Info - Mi India

Punjač namijenjen indijskom tržištu. Ne može se uključiti u Europsku “schucko” utičnicu.

Kada imate ovakav punjač obično vam moraju isporučiti ovakav nastavak za utičnicu:

VCT VP-3 USA to India Plug Adapter for Travel to Asia, Round Pins - Walmart.com
Nastavak za indijski punjač kako bi se mogao uklučiti  u za EU tržište.

Činjenica da morate koristiti ovakav ili sličan nastavak je znak da vaš uređaj nije namijenjen za tržište Bosne i Hercegovine. Nakon nekog vremena ovakav adapter počne gubiti formu i žičane kontakte pa postoji mogućnost da punjač prestane raditi ili u gorem slučaju se zapali.

Primjer uređaja koje Xiaomi ne proizvodi za EU tržište:

Redmi 10a još uvijek nije predstavljen za EU tržište.

Redmi 9a sport i Redmi 10a sport se uopće ne proizvode za EU tržište.

 

Ovako izgleda punjač za EU tržište:

Xiaomi - Charger MDY-11-EP 22,5W, 10V/2,25A | Fixshop
Xiaomijev originalni punjač za EU tržište

Ukoliko posjedujete ovakav punjač, vjerojatno je vaš uređaj namijenjen za domaće tržište. Obratite pozornost na kvalitetu samog punjača. Originalni Xiaomijev punjač je težak, napravljen od kvalitetne plastike i ima mjesto u originalnoj kutiji gdje bez problema staje uz telefon.

Ukoliko sumnjate da ste prevareni te da vam je umjesto uređaja koji ste platili i očekivali podvaljen uređaj za neko drugo istočno tržište možete posjetiti neku od naših poslovnica gdje će stručnjaci iz IQ Mobile utvrditi je li vaš uređaj validan.

Ako želite biti sigurni da ste kupili pravi uređaj koji je namjenjen BiH tržištu i da ste dobili kvalitet koji očekujete i koji ste platili najbolje da svoj novi uređaj nabavite u jednoj od IQ Mobile trgovina. Tako možete biti sigurni da ste nabavili uređaj koji je do vas došao direktno kroz Xiaomijev službeni prodajni kanal.

Na IQ Mobile ćete pronaći samo telefone koje je testirao vlastiti tim stručnjaka. Svaki telefon mora biti kvalitetan i dostupan po konkurentnoj cijeni. To je razlog zašto ćete obično naći telefone od tvrtki koje se usredotočuju prvo na kvalitetu pa onda na marketing. Budući da proizvođač mobilnih uređaja troši manje novca na oglašavanje, u mogućnosti je ponuditi niže cijene osobama koje kupuju telefone. Kada je dostupna ponuda za vrhunski telefon bilo kojeg proizvođača … naći ćete je u IQ Mobile.

Očekujte da ćete dobiti telefon iz IQ Mobile koji ima specifikacije koje ćete naći u telefonima koji koštaju barem dvostruko više. Mnogi kupci radije kupuju on-line s IQ Mobile web stranice ili facebook stranice, ali za one koji još uvijek žele osjetiti telefon, držati ga u rukama i uvjeriti se u kvalitetu, IQ Mobile ima trgovine u:

 

Mostaru + Stjepana Radića bb i Mepas Mall,

Širokom Brijegu + Trg Ante Starčevića br. 7,

Banja Luci + Veselina Masleše br. 11 (Gospodska),

Zenici + Shopping Centar Džananović,

Sarajevo + Sarajevo City Center,

Ilidža + Grand Center

Gračanici + Shopping Center Etna,

Brčkom + Klosterska br. 7,

Bijeljini + Patrijarha Pavla br. 5.

Tuzli + Univerzitetska br. 16 (RK Tuzlanka)

Znamo da će nas zadovoljni korisnici preporučiti svojim obiteljima i prijateljima. Tako ćete na IQ mobile uvijek pronaći najbolje cijene i dobiti najbolju uslugu. To je razlog zbog kojeg IQ Mobile svakodnevno raste, zahvaljujući povjerenju ljudi i zato uvijek činimo sve što je u našoj moći da bi pružili najbolju uslugu i podršku.

U IQ Mobile ćete pronaći samo najniže zakonski moguće cijene koje uvijek uključuju fiskalni račun i pisanu garanciju. Nikada nećete morati potpisati skupi ugovor s telekomom da biste dobili telefon od nas. Sve što kupite dolazi bez dodatnih troškova ili skrivenih obaveza. Slobodni ste odbrati bilo koji ugovor koji odgovara vašim potrebama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Express dostava

Bez čekanja i truda, direktno na vaša vrata

Eksperti u elektronici

Team stručnjaka koji su zaduženi za vaše iskustvo u svakom koraku

image/svg+xml
Kvalitetni proizvodi

Samo novi i originalni uređaji za EU tržište (bez indijskih uređaja)

image/svg+xml
100% Sigurnost

Službena međunarodna garancija uz preporučene cijene proizvođača

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.

Korisni linkovi

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9
+387 39 709 999

Mostar

Stjepana Radića bb
+ 387 36 311 555

Banja Luka

Veselina Masleše 11
+387 51 492 299

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a
+387 33 489 850

Ilidža

Butmirska Cesta 14
+ 387 33 624 424

Brčko

Klosterska 4
+ 387 49 490 199

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb
+387 36 311 553

Sarajevo SCC

Vrbanja 1
+387 33 520 268

Zenica

Džananović TC
+ 387 32 590 019

Gračanica

Tržni centar Etna
+ 387 35 704 667

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5
+ 387 55 490 043

Tuzla

Omega centar
+ 387 35 280 580

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb

Mostar

Stjepana Radića bb

Banja Luka

Veselina Masleše 11

Sarajevo SCC

Vrbanja 1

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a

Zenica

Džananović TC

Ilidža

Butmirska Cesta 14

Gračanica

Tržni centar Etna

Brčko

Klosterska 4

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5

Tuzla

Omega centar

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.