✓ Plaćanje na rate bez kartice

✓ Apple Authorized Reseller

✓ Besplatni info telefon: 0800 50 511

Kratki tečaj fotografije pametnim telefonom – 2. dio

Najvažnija stvar za ODLIČNE fotografije.

Pogledajte sve svoje omiljene fotografije i vidjet ćete.

Sve sjajne fotografije imaju jedno zajedničku karakteristiku: sjajna rasvjeta.

Dakle, ako i vi želite fotografirati poput svojih omiljenih Instagram profila, potrebna vam je sjajna rasvjeta.

Ali, evo problema. Većina nas nema pristup skupoj opremi poput fotografa. Moramo se osloniti na svjetlo koje je trenutno prisutno.

Neki dani imaju dobre uvjete osvjetljenja za fotografije. Ulice, portreti – sve vrste fotografija na pametnom telefonu su kao u snu kad imate dobro osvjetljenje.

No, nekada je svjetlo toliko loše da biste trebali zaboraviti na fotografiranje.

Srećom, postoje pametni trikovi koje možemo upotrijebiti za poboljšanje gotovo svake fotografije. A za to nam ne treba skupa oprema. Samo pomoću savjeta u nastavku, moći ćete napraviti nevjerojatne fotografije sa svojim pametnim telefonom. Fotografije zbog kojih će se vaši prijatelji zapitati kada ste postali tako dobar fotograf.

Prvo, trebali biste znati više o smjeru svjetla. Razumijevanje kako smjestiti svoj objekt (ili se kretati oko njega) kako biste zabilježili njegove najbolje moguće strane pomoći će vam da napravite fotografije koje ostavljaju bez daha svojim pametnim telefonom.

Tri glavne vrste usmjerne rasvjete

Prednja rasvjeta – Dobro osvijetljenje, ovakva rasvjeta je idealna za pejzažnu fotografiju, ali nemojte ju brkati sa oštrim podnevnim svjetlom! Prednja rasvjeta može se koristiti u oblačnim danima ili kad sunce izlazi ili zalazi.

Pozadinsko osvjetljenje – pozadinsko osvjetljenje često se koristi za vrijeme zlatnog sata (o tome ćete saznati u trenu). Portretni fotografi vole ovu vrstu svjetlosti. Kad je sunce iza vašeg subjekta, rezultati su veseli, zlatni i vizualno privlačni. Pozadinsko osvjetljenje koristi se u raznim žanrovima fotografije, stoga svakako eksperimentirajte s njim.

Bočno osvjetljenje – uključuje izlaganje polovice objekta izvoru svjetlosti. Bočno osvjetljenje stvara fascinantne sjene i naglašava osvijetljene dijelove. Možete koristiti bočnu rasvjetu kako biste predmete činili prirodnijima. Portretni fotografi često koriste bočno osvjetljenje u ateljeima kako bi stvorili osjećaj misterije.

 

Snimanje sjajnih fotografija u bilo koje doba dana

Fotografiranje na izravnom suncu često stvara neprivlačne slike. Osim loših sjena, oštro osvjetljenje često čini da sve izgleda isprano. Ali ponekad se to ne može izbjeći.

Evo što treba učiniti kako više nikad ne biste propustite nijedan snimak. Prva strategija je tražiti hlad. Stavite svoj predmet ispod krošnje stabla ili zgrade kako biste ograničili jaku svjetlost.
Ako morate slikati na otvorenom, učinite to prije ili poslije 12 sati. Zašto? Jer je to vrijeme u kojem je sunce najjače (i najsurovije) na nebu. Pričekajte dok se ne počne spuštati dolje, tako da svijetli na vašem objektu pod boljim kutom.

Potražite zlatni sat … Zlatni sat je razdoblje dana ubrzo nakon izlaska sunca ili prije zalaska sunca, tijekom kojeg je dnevno svjetlo crveno i mekše.

Ovo je savršeno svjetlo za različite vrste fotografija. Snimite portretnu fotografiju jer će koža biti užarena. To je jednostavno, sve što morate učiniti je fotografirati i pustiti svjetlo da učini svoju čaroliju.

Zlatni sat ima i najbolju rasvjetu za siluete. Budući da sunce u ovo doba dana sjedi nisko na horizontu, ono pruža prirodno osvjetljenje.

Zbog položaja sunca na nebu, ona također baca duge sjene koje dodaju kontrast i dimenziju vašim slikama.

Svidjet će vam se i plavi sat… koji dolazi neposredno prije izlaska i nakon zalaska sunca. To je onaj kratki period u kojem je sve plavkasto. Sunce je jedva ispod horizonta.

Hladni tonovi plavog sata savršeni su za snimanje dramatičnih portreta. Sve izgleda hladnije od zlatnog sata. To stvara još misteriozniju i intimniju vibru.

Plavi sat je također savršeno vrijeme za fotografiranje pejzaža. Budući da sunce ne preplavi okvir narančastim tonovima, na nebu ćete vidjeti više boja. Iako je ispod horizonta, sunčeve zrake ispunjavaju zrak različitim nijansama od crvene do ljubičaste. Za to vrijeme imate i odličnu priliku za snimanje mjeseca i zvijezda kad bude dovoljno mračno.

Riječ upozorenja: Budući da je plavi sat tamniji, držite telefon što je moguće mirnije za dobre fotografije.

Što ako sunce prekriju oblaci? Možda ovo ne očekujete, ali ovi su dani savršeni za snimanje portreta. Zašto? Jer oblaci blokiraju izravnu sunčevu svjetlost.

Difuzijom svjetlosti stvara se mekano i ujednačeno izlaganje. Zbog toga će vaše slike često izgledati kao da su snimljene u studiju. Najbolje svjetlo za fotografije tijekom oblačnog dana je kad je sunce još uvijek visoko na nebu. Za to vrijeme i dalje ćete imati puno svjetla kroz oblake.

Pokušajte ne slikati kad je sunce nisko na horizontu ili kada su oblaci previše gusti.

Što ako ste u zatvorenom? Tada je najbolja rasvjeta za slike pokraj prozora. Prozor blokira sunce da izravno udara o vaš objekt i pomaže da se raspodijeli dio te svjetlosti.

I zapamtite, ako je svjetlost koja dolazi kroz prozor previše oštra, imate mogućnost koristiti bijelu zavjesu.

Da biste dobili dobro osvjetljenje za noćno fotografiranje … iskoristite umjetna svjetla oko vas. Postoji mnogo različitih vrsta izvora svjetlosti. Najčešće uključuju svjetiljke sa žutom ili bijelom svjetlošću ili za više kreativnosti isprobajte neonska svjetla.

Svaki izvor svjetla stvara različite boje. Razmislite o tome kako svaki od njih može vam pomoći stvoriti različita raspoloženja na fotografijama.

Kad vam ponestane opcija … upotrijebite bljeskalicu svog telefona. Korištenje bljeskalice za osvjetljenje predmeta čini slike ravnima.

Ako ste s prijateljima, zamolite jednog od njih da pomoću bljeskalice baci svjetlost s jedne strane objekta. Na taj način osoba koju fotografirate neće izgledati kao policajac.

Na vama je samo da snimite odlične fotografije

Ne biramo uvijek vrstu osvjetljenja prilikom snimanja fotografija sa pametnih telefona.

No, poznavajući ove jednostavne savjete i trikove, možete poboljšati fotografiju svog pametnog telefona i izvući najbolje u datoj okolnosti.

Počnite vježbati ono što ste naučili danas i uskoro ćete osvojiti Instagram!

Sretno!

P.S. Za snimanje najboljih fotografija potreban vam je i najbolji telefon. Da biste nabavili uređaj po najpovoljnijoj zakonski mogućoj cijeni koja uvijek uključuje i jamstvo, pošaljite nam poruku već danas na www.facebook.com/IQmobile.ba/.

#BITIPAMETAN

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Express dostava

Bez čekanja i truda, direktno na vaša vrata

Eksperti u elektronici

Team stručnjaka koji su zaduženi za vaše iskustvo u svakom koraku

image/svg+xml
Kvalitetni proizvodi

Samo novi i originalni uređaji za EU tržište (bez indijskih uređaja)

image/svg+xml
100% Sigurnost

Službena međunarodna garancija uz preporučene cijene proizvođača

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.

Korisni linkovi

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9
+387 39 709 999

Mostar

Stjepana Radića bb
+ 387 36 311 555

Banja Luka

Veselina Masleše 11
+387 51 492 299

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a
+387 33 489 850

Ilidža

Butmirska Cesta 14
+ 387 33 624 424

Brčko

Klosterska 4
+ 387 49 490 199

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb
+387 36 311 553

Sarajevo SCC

Vrbanja 1
+387 33 520 268

Zenica

Džananović TC
+ 387 32 590 019

Gračanica

Tržni centar Etna
+ 387 35 704 667

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5
+ 387 55 490 043

Tuzla

Omega centar
+ 387 35 280 580

Naše poslovnice

Široki Brijeg

Trg Ante Starčevića 9

Mepas Mall Mostar

Kardinala Stepinca bb

Mostar

Stjepana Radića bb

Banja Luka

Veselina Masleše 11

Sarajevo SCC

Vrbanja 1

Sarajevo Ferhadija

Ferhadija 14a

Zenica

Džananović TC

Ilidža

Butmirska Cesta 14

Gračanica

Tržni centar Etna

Brčko

Klosterska 4

Bijeljina

Partrijarha Pavla 5

Tuzla

Omega centar

IQ Mobile je najveća trgovina mobilnih telefona u zemlji i poznati su po tome što nude najbolje cijene i ponude, a sada svatko tko želi mobilni telefon može iskoristiti ove prednosti.

U potrazi za vrhunskim servisom za vaš uređaj? Naš servis Mobile Meister nudi pouzdanost i majstorstvo po cijenama koje se ne mogu odbiti.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.
Copyright © 2024, Pametne tehnologije doo. Sva prava pridržana.